25%
Korting

FytoSlank 60 capsules vitals

Geen spaarpunten voor dit product omdat er al korting wordt gegeven.

V3198

Nieuw product

helpt bij het bereiken van een gezond gewicht
  • Sinetrol®: gestandaardiseerd extract uit citrusvruchten & guarana
  • uitgekiende combinatie bioactieve stoffen die elkaars werking versterken
  • stimuleert afbraak van vetten tot vrije vetzuren en vetverbranding
  • spiermassa neemt niet af!
  • effectiviteit van dit specifieke product aangetoond in twee humane studies

Meer details

€ 18,71

€ 24,95

Op voorraad!

- +

Merk: Vitals

Toevoegen aan vergelijker

Beoordelingen en recensies van klanten

Nog niemand heeft een beoordeling gegeven
. Jammer he?
 
Omschrijving

FytoSlank

Het is algemeen bekend dat een gezond gewicht van belang is voor onder andere het behoud van een normale glucosestofwisseling, een gezond hart en soepele bloedvaten, en een normale functie van de gewrichten. Het is echter niet altijd eenvoudig om een gezond gewicht te bereiken en dit vervolgens te behouden. We bewegen over het algemeen niet voldoende en houden ons niet altijd aan een gezond en uitgebalanceerd dieet.

Voor iedereen die graag wat gewicht kwijt wil, bijvoorbeeld om gezondheidsredenen, is er nu FytoSlank. Dit product kan een steun in de rug zijn bij het afslanken, als aanvulling op een gezond dieet en voldoende lichaamsbeweging. FytoSlank bevat een gestandaardiseerd extract uit citrusvruchten (grapefruit, sinaasappel en bloedsinaasappel) aangevuld met een extract uit guaranabessen, met de merknaam Sinetrol ®. Citrusvruchten zijn van nature rijk aan polyfenolen zoals flavanonen. Deze nutriënten stimuleren de vetafbraak en vetverbranding door activatie van het enzym lipase in adipocyten. Daarnaast is er extract uit guaranabessen toegevoegd dat een synergetische werking heeft met de polyfenolen uit citrus. Het guarana-extract bevat een kleine hoeveelheid cafeïne, net zoveel als in een kopje zwarte thee of een half kopje koffie.

Uit twee humane studies met zowel mannen als vrouwen met overgewicht blijkt dat FytoSlank taille- en heupomvang kan helpen verminderen met respectievelijk 7,4 cm en 5,6 cm, na 3 maanden gebruik. Bovendien werd vastgesteld dat FytoSlank een gunstig effect heeft op de glucosestofwisseling, de antioxidantstatus, en de werking van het immuunsysteem. De deelnemers voelden zich energieker en gezonder aan het einde van de studie. Er werden geen ongunstige neveneffecten waargenomen. De studies zijn uitgevoerd zonder de eet- en leefgewoonten aan te passen, zodat de effecten van FytoSlank goed konden worden bestudeerd. In de praktijk is het natuurlijk aan te raden FytoSlank te gebruiken in aanvulling op een gezonde (caloriebeperkte) voeding en voldoende lichaamsbeweging. De effecten van FytoSlank zijn dan mogelijk nog groter.

 

Samenstelling per 2 capsules (dagdosering):  
Extracten uit citrus* en guarana (Sinetrol®) 900 mg
Waarvan polyfenolen (uit citrus) 810 mg
        Waarvan flavanonen 180 mg
Waarvan cafeïne (uit guarana) 36 mg

* grapefruit [Citrus paradisi Macfad], sinaasappel [Citrus sinensis (L.) Osbeck], bloedsinaasappel [Citrus sinensis (L.) Osbeck]

 Sinetrol® is een geregistreerd handelsmerk van Fytexia.

Hulpstoffen: 
Vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel)rijstconcentraat,maltodextrine

Gegarandeerd vrij van: 
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Let op: 
FytoSlank ondersteunt een evenwichtige bloedglucosespiegel. Diabetici dienen met dit effect rekening te houden. Vermijd gebruik bij zwangerschap of borstvoeding. Niet geschikt voor kinderen. Overleg bij ziekte en medicijngebruik uit voorzorg eerst met een deskundige alvorens dit product te gebruiken.

Gebruik: 
Dagelijks 1 capsule bij het ontbijt en 1 capsule bij de lunch met ruim water innemen. Houd u aan de aanbevolen dosering. FytoSlank is onderzocht als afslankkuur voor 3 maanden.

Interacties:
Citruspolyfenolen in FytoSlank kunnen de opname van medicijnen verlagen door remming van OATPs (organic anion transporting polypeptides). Dit wordt voorkomen door na inname van FytoSlank ten minste 4 uur geen medicijnen in te nemen. FytoSlank bevat geen furanocoumarinen uit grapefruit, waardoor gevaarlijke interacties met medicijnen (door remming van het enzym CYP3A4) uitgesloten zijn.

 
Specificaties
Inhoud (aantal) 60
Vorm Capsule
Ten minste houdbaar tot: 01-11-2017
 
klinische studies

Eerste klinische studie met FytoSlank 
Dat FytoSlank helpt om af te vallen en met name zorgt voor het slinken van buikvet, is aangetoond in twee recente klinische studies. Aan de eerste studie (2014) namen 95 gezonde (jong)volwassen (22-45 jaar) deel met overgewicht (BMI 26-29,9) en een zittende levensstijl.(1) Gedurende 12 weken namen ze twee keer per dag (bij ontbijt en lunch) 450 mg FytoSlank in, of een placebo. Ze volgden geen caloriebeperkt dieet (vrouwen namen dagelijks 1800- 2000 kcal in, mannen 2000-2500 kcal) en deden nauwelijks aan lichaamsbeweging (3x10 minuten wandelen per week). Vergeleken met placebo leidde het gebruik van FytoSlank tot significante afname van lichaamsgewicht, taille- en heupomtrek en vetmassa (zie tabel 1). Het immuunsysteem bleef beter in balans (significante afname van fibrinogeen en hsCRP in bloed), de antioxidantstatus verbeterde (significante daling malondialdehyde en stijging superoxidedismutase en glutathion in bloed). FytoSlank ondersteunde de normale bloedglucoseregulatie (significante daling nuchtere bloedglucosespiegel binnen de normaalwaarden). FytoSlank had geen negatieve bijwerkingen; ook de kleine hoeveelheid cafeïne (zoals in 125 ml zwarte thee of 60 ml koffie) leverde geen problemen op. De bloedspiegel van vrije vetzuren steeg met een factor 10 door sterke toename van lipolyse, vergeleken met placebo. Dit leidde niet tot stijging van de bloedlipidenspiegels (triglyceriden, totaal-, LDL- en HDL-cholesterol) of verandering van de verhouding tussen HDL- en LDL-cholesterol. Wel steeg de bloedspiegel van ApoA1 significant. Het gunstige hiervan is dat ApoA1 (een onderdeel van HDL-cholesterol) het transport stimuleert van vetten uit weefsels naar de lever, waarna deze uitgescheiden kunnen worden.

Tabel 1. Resultaten eerste studie met FytoSlank
   Tabel 1. Resultaten eerste studie met FytoSlank

Tweede klinische studie met FytoSlank 
In de tweede studie (2015) namen 25 gezonde mannen (30-45 jaar, BMI 26-29,9) gedurende 12 weken FytoSlank in (dagelijks 450 mg bij ontbijt en 450 mg bij lunch) of placebo.(2) De mannen hadden allen een te grote buikomvang (tailleomtrek van minimaal 94 cm). De dagelijkse calorieinname was 2200-2500 kcal (110-125% van de basaalstofwisseling) en de mannen wandelden 30 minuten per week. De belangrijkste resultaten van suppletie met FytoSlank zijn te zien in tabel 2. Vetmassa en lichaamsgewicht waren na 12 weken significant afgenomen, terwijl de vetvrije massa (spiermassa) gespaard bleef. De tailleomtrek was significant gedaald onder 94 cm. De deelnemers gaven aan zich geestelijk en lichamelijk gezonder te voelen en meer energie te hebben. FytoSlank had (net als in de eerste studie) geen ongunstige neveneffecten.

Tabel 2. Resultaten tweede studie met FytoSlank
  Tabel 2. Resultaten tweede studie met FytoSlank

Praktische informatie

Buikomvang

 

Mannen

Vrouwen

Normale buikomvang

≤ 94 cm

≤ 80 cm

Vergrote buikomvang

94-102 cm

80-88 cm

Ernstig vergrote buikomvang

≥ 102 cm

≥ 88 cm

Bron: NHG standaard overgewicht

 Lichaamsgewicht / BMI

Normaal gewicht

BMI 18,5-24,9

Overgewicht

BMI 25-29,9

Obesitas

BMI 30-39,9

Morbide obesitas

BMI ≥ 40

Bron: NHG standaard overgewicht

 

Referenties:

1. Dallas C et al. Clinical study to assess the efficacy and safety of a citrus polyphenolic extract of red orange, grapefruit, and orange (Sinetrol-XPur) on weight management and metabolic parameters in healthy overweight individuals. Phytother Res. 2014;28(2):212-8.
2. Cases J et al. A 12-week randomized double-blind parallel pilot trial of Sinetrol XPur on body weight, abdominal fat, waist circumference, and muscle metabolism in overweight men. Int J Food Sci Nutr. 2015;66(4):471-7.

 
Werking van dit product

Helaas mag er op internet geen informatie gegeven worden over de mogelijk gunstige werking op het lichaam.

Bizar maar waar. Zelfs Google werkt hieraan mee, en gaat zelfs nog verder. Volgens Google mogen zelfs EFSA goedgekeurde claims niet meer getoond worden. 
Inderdaad, faalt Google in haar missie "Alle informatie toegankelijk maken"

Meer weten over de werking van dit product?

Helaas mag ik in verband met de Europese wetgeving consumenten niet uitleggen waar dit voedinssupplement voor gebruikt kan worden. Voor verdere hulp:

  • Mail naar michael@natuurlijk.fit met je vraag m.b.t. Gezondheid
  • Je kunt de website www.natuurlijk.fit raadplegen voor Orthomoleculaire Kennis. Ook kun je daar een afspraak maken voor advies op maat.

Schrijf als eerste een recensie! !

30 andere producten in deze categorie

Menu

Vergelijk 0