5-HTP 100 mg 60 capsules Vitals

Bij aanschaf van dit product krijg je in totaal 34 spaarpunten. Je winkelwagen bevat in totaal 34 spaarpunten met een totaal waarde van € 3,40.

V2856

Nieuw product

60 Capsules 100mg 5HTP

 • voor een goede en evenwichtige gemoedstoestand
 • minder stressgevoelig
 • bij wisselende stemmingen tijdens de menstruatiecyclus
 • verzachtende invloed op het hoofd
 • bevordert een natuurlijke, gezonde slaap
 • vermindert het hongergevoel

Meer details

€ 34,95

Levertijd: 2 tot 5 dagen

- +

Merk: Vitals

Toevoegen aan vergelijker

Beoordelingen en recensies van klanten

Nog niemand heeft een beoordeling gegeven
. Jammer he?
 
Omschrijving

5-HTP 100 mg 60 capsules Vitals

Het aminozuur L-5-hydroxytryptofaan (5-HTP), gewonnen uit de zaden van de Afrikaanse plant Griffonia simplicifolia, is de directe voorloperstof van serotonine en melatonine. Serotonine is een neurotransmitter in de hersenen die bijdraagt aan een positieve en evenwichtige gemoedstoestand en tevens de eetlust (o.a. behoefte aan koolhydraten) vermindert en helpt op gewicht te blijven. Daarnaast is serotonine onder meer van belang voor temperatuurregulatie, gedrag en seksualiteit. Serotonine wordt niet alleen in de hersenen gevormd uit 5-HTP. In het spijsverteringskanaal produceren enterochromaffinecellen in het darmslijmvlies ook serotonine, dat het zenuwweefsel ter plaatse activeert en een regulerende invloed heeft op de afgifte van spijsverteringssappen, darmperistaltiek en gevoelswaarneming. Melatonine, dat in de hersenen wordt gevormd uit serotonine, is een (neuro) hormoon met onder meer een gunstige invloed op de slaapfunctie.

Er is al meer dan 30 jaar ervaring met 5-HTP suppletie. 5-HTP wordt zeer goed opgenomen, ook als het bij de maaltijd wordt ingenomen, en passeert gemakkelijk de bloedhersenbarrière. Bij de opname van 5-HTP vanuit het maagdarmkanaal en passage van de bloedhersenbarrière is er geen competitie met andere aminozuren. 5-HTP heeft geen (gezamenlijk) transportmolecuul nodig zoals andere aminozuren waaronder L-tryptofaan, een essentieel aminozuur en de voorloperstof van 5-HTP. Een ander voordeel boven L-tryptofaan is dat 5-hydroxytryptofaan niet eerst omgezet hoeft te worden door het enzym tryptofaanhydroxylase, een snelheidsbeperkend proces in de serotoninesynthese dat negatief wordt beïnvloed door onder meer veroudering en een tekort aan vitamine B6 en magnesium. Bovendien, meer dan 95% van het ingenomen L-tryptofaan wordt gebruikt voor de synthese van eiwitten, niacine (vitamine B3) en andere moleculen en komt niet ten goede aan de serotonineen melatonineproductie. Als het gaat om de serotonine- en melatoninesynthese is 5-HTP effectief in een veel lagere dosis dan L-tryptofaan. 5-HTP ontspant en heeft een verzachtende invloed op het hoofd. Tevens heeft 5-HTP een antioxidantwerking, in tegenstelling tot L-tryptofaan.

Samenstelling per capsule (dagdosering):  
Griffonia simplicifolia-extract 400 mg
Waarvan L-5-hydroxytryptofaan (5-HTP) 100 mg

Hulpstoffen: 
Microkristallijne cellulosehydroxypropylmethylcellulosesiliciumdioxide

Gegarandeerd vrij van:
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Let op: 
Niet gebruiken in combinatie met medicijnen die de hersenstofwisseling beïnvloeden, zoals antidepressiva en kalmerende middelen. Gebruik 5-HTP niet tijdens zwangerschap of het geven van borstvoeding, bij Downsyndroom, sclerodermie, nier- en leveraandoeningen. 

Gebruik: 
Als voedingssupplement voor volwassenen, 1-2 capsules per dag bij een maaltijd of tussen de maaltijden door of voor het slapen gaan met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

 
Interacties

Therapeutische informatie

Interacties:

 • narcosemiddelen kunnen de serotoninespiegel verhogen; gebruik gedurende 2 weken voorafgaande aan een operatie geen 5-HTP ter voorkoming van een te hoge serotoninespiegel (serotoninesyndroom).
 • 5-HTP kan de werking versterken van tricyclische antidepressiva (waaronder chlorimipramine) en MAO-A remmers (monoamine oxidase A-remmers zoals fenelzine), die de serotoninespiegel verhogen. Gebruik 5-HTP uitsluitend in combinatie met deze antidepressiva onder medische supervisie. Combineer 5-HTP niet met MAO-B remmers.
 • SSRI’s (zoals fluoxetine, sertraline) remmen de serotonineheropname; sibutramine remt de heropname van serotonine en noradrenaline; serotoninereceptoragonisten zoals triptan antimigrainemiddelen (waaronder zolmitriptan) activeren serotoninereceptoren; tramadol kan de serotoninespiegel verhogen. Gelijktijdig gebruik van deze medicijnen met 5-HTP wordt afgeraden vanwege de mogelijkheid van een te snelle en sterke stijging van de serotoninespiegel.
 • wees voorzichtig bij het combineren van 5-HTP met kruiden en voedingssupplementen die de serotoninespiegel verhogen (zoals SAMe en sint janskruid) of een sederend effect hebben (zoals hop, sint janskruid, valeriaan).
 • 5-HTP kan de werking van lithium versterken; suppletie uitsluitend onder begeleiding van een arts.
 • wees terughoudend met het gebruik van 5-HTP in combinatie met kalmerende medicijnen zoals benzodiazepines vanwege het risico van te sterke sedatie.
 • suppletie met 5-HTP kan de werking van carbidopa en gerelateerde antiparkinsonmedicijnen versterken. Alleen combineren onder medische supervisie. In incidentele gevallen kunnen zich, vermoedelijk door een enzymafwijking, sclerodermie-achtige symptomen voordoen; staak dan het gebruik van 5-HTP.
 •  synergisten van 5-HTP voor de synthese van serotonine en melatonine zijn B-vitaminen (met name vitamine B6, B5 en B3) en magnesium.
 • een hoge dosis 5-HTP kan de dopaminespiegel verlagen; extra inname van dopamineprecursors (L-tyrosine, L-dopa) kan gewenst zijn.
 • 5-HTP kan in combinatie met de aminozuren D-fenylalanine en L-glutamine ontwenningsverschijnselen van alcohol verminderen.
 
Werking van dit product

Helaas mag er op internet geen informatie gegeven worden over de mogelijk gunstige werking op het lichaam.

Bizar maar waar. Zelfs Google werkt hieraan mee, en gaat zelfs nog verder. Volgens Google mogen zelfs EFSA goedgekeurde claims niet meer getoond worden. 
Inderdaad, faalt Google in haar missie "Alle informatie toegankelijk maken"

Meer weten over de werking van dit product?

Helaas mag ik in verband met de Europese wetgeving consumenten niet uitleggen waar dit voedinssupplement voor gebruikt kan worden. Voor verdere hulp:

 • Mail naar michael@natuurlijk.fit met je vraag m.b.t. Gezondheid
 • Je kunt de website www.natuurlijk.fit raadplegen voor Orthomoleculaire Kennis. Ook kun je daar een afspraak maken voor advies op maat.

Schrijf als eerste een recensie! !

30 andere producten in deze categorie

Menu

Vergelijk 0