Vitamine B complex actief

Bij aanschaf van dit product krijg je in totaal 34 spaarpunten. Je winkelwagen bevat in totaal 34 spaarpunten met een totaal waarde van € 3,40.

899070

Nieuw product

100 capsules met de best opneembare verbindingen in optimale verhoudingen

Zorgvuldig op elkaar afgestemde doseringen B-vitaminen.

Met de biologisch actieve vormen van B2, B6, B12 en folaat.

Optimale opneembaarheid en werkzaamheid.

Bij vermoeidheid en bij stresssituaties.

Goed voor het geheugen en de gemoedstoestand.

Ondersteunt het homocysteïnemetabolisme.

Meer details

€ 34,95

Levertijd: 2 tot 5 dagen

- +

Merk: Vitals

Toevoegen aan vergelijker

Beoordelingen en recensies van klanten

Nog niemand heeft een beoordeling gegeven
. Jammer he?
 
Omschrijving

Let op: dit product bevat nieuwe hulpstoffen uit natuurlijke bron. De geur, kleur en smaak van de capsule kan daarom anders zijn dan u gewend was. De samenstelling van het product is verder hetzelfde gebleven.

Voor een optimale werking wordt aanbevolen alle B-vitaminen als B-complex in te nemen, aangezien ze als een team samenwerken. Wanneer een hoge inname van een enkele B-vitamine gewenst is, kan deze het beste gecombineerd worden met een B-complex. B-vitaminen zijn wateroplosbaar en worden slechts in beperkte mate in het lichaam opgeslagen, zodat ze dagelijks in voldoende mate ingenomen dienen te worden (een teveel wordt uitgescheiden in de urine).

Vitamine B Complex Actief bevat een zorgvuldig op elkaar afgestemde dosering van alle B-vitaminen. Hierbij is zoveel mogelijk gekozen voor biologisch actieve vormen. Het voordeel hiervan is dat deze niet eerst omgezet hoeven te worden alvorens als co-enzym werkzaam te kunnen zijn in de stofwisseling. Het zijn dus de lichaamseigen vormen en vaak ook de vormen waarin B-vitaminen in voeding voorkomen.

Voor vitamine B2 is bijvoorbeeld gekozen voor de actieve vorm riboflavine-5’-fosfaat. Deze vitamine speelt een belangrijke rol in de energiestofwisseling en werkt onder andere samen met vitamine B3 en B6. Het ondersteunt tevens de aanmaak van glutathion, een van de belangrijkste antioxidanten in onze lichaamscellen.

Vitamine B6 is in de actieve vorm van pyridoxaal-5’-fosfaat in een veilige dosering van 14 mg per capsule. Dit co-enzym is betrokken bij meer dan 100 enzymreacties in het lichaam, met name gerelateerd aan de stofwisseling van vetten en eiwitten en de energieproductie. Het maakt, evenals vitamine B12 en foliumzuur, deel uit van het homocysteïnemetabolisme. Hierbij wordt homocysteïne omgezet in methionine, een essentieel proces voor het gezond functioneren van ons lichaam.

Vitamine B12 bestaat uit twee biologisch actieve vormen, namelijk methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd). De actieve vormen van B12 zijn onder andere van belang voor de aanmaak van DNA, myeline en verscheidene neurotransmitters. Daarnaast ondersteunt methylcobalamine eveneens de omzetting van homocysteïne en is adenosylcobalamine betrokken bij de energiehuishouding en de aanmaak van hemoglobine.

Dit product bevat ten slotte een unieke vorm van foliumzuur (folaat), namelijk Quatrefolic®, van de Italiaanse firma Gnosis. Dit is de lichaamseigen, biologisch meest actieve vorm 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF), gebonden aan (plantaardig) glucosamine. Zo zijn ze erin geslaagd om deze kwetsbare folaatvorm (welke de voorkeur heeft) te stabiliseren voor gebruik in een supplement. De meeste foliumzuur supplementen bevatten de synthetische vorm van pteroylmonoglutaminezuur, wat nauwelijks zo in de voeding voorkomt en de meest geoxideerde vorm is van folaat. Een probleem met pteroylmonoglutaminezuur is dat bij een relatief grote groep mensen de omzetting in 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF) moeizaam verloopt. Dat probleem is nu dus verleden tijd met Quatrefolic.

Folaat is net als B6 en B12, zeer belangrijk voor het homocysteïnemetabolisme. Verder speelt het onder meer een rol in de aanmaak van DNA, RNA en hemoglobine. Het meest bekend is de functie van folaat bij het sluiten van de neurale buis bij het ongeboren kind, wat de reden is dat aan zwangeren wordt geadviseerd om vóór en tijdens de zwangerschap een folaatsupplement te gebruiken.

Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat het zinvol is vitamine B1, B3 en vitamine B5 in de actieve vorm aan te bieden en zijn die niet of nauwelijks beschikbaar.

 

Samenstelling per capsule:
(dagdosering:)
  % ADH
Vitamine B1 (thiamine-HCl) 22 mg 2000%
Vitamine B2 (riboflavine-5’-fosfaat) 28 mg 2000%
Vitamine B3 (niacinamide) 80 mg 500%
Vitamine B5 (calcium-d-pantothenaat) 60 mg 1000%
Vitamine B6 (pyridoxaal-5’-fosfaat) 14 mg 1000%
Folaat (5-MTHF glucosaminezout, Quatrefolic®) 400 mcg 200%
Vitamine B12 (50% methylcobalamine, 50% adenosylcobalamine) 250 mcg 10000%
Biotine 200 mcg 400%
Choline (bitartraat) 100 mg -
Inositol 50 mg -
PABA 20 mg -

Quatrefolic® is een gepatenteerd product en een geregistreerd handelsmerk van Gnosis.

Hulpstoffen: 
Vegetarische capsule: pullulan (uit gefermenteerd cassave-zetmeel), leucine, rijstconcentraat, rijstextract

Bevat geen: 
Gluten, lactose , soja, schaaldieren, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en vrij van GMO.

Let op: 
Gebruik van een supplement met riboflavine kan zorgen voor een (onschuldige) heldergele verkleuring van de urine.

Gebruik: 
1 capsule per dag bij een maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd. Houd u aan de aanbevolen dosering.

 
Specificaties
Inhoud (aantal) 100cap
 
Werking van dit product

Helaas mag er op internet geen informatie gegeven worden over de mogelijk gunstige werking op het lichaam.

Bizar maar waar. Zelfs Google werkt hieraan mee, en gaat zelfs nog verder. Volgens Google mogen zelfs EFSA goedgekeurde claims niet meer getoond worden. 
Inderdaad, faalt Google in haar missie "Alle informatie toegankelijk maken"

Meer weten over de werking van dit product?

Helaas mag ik in verband met de Europese wetgeving consumenten niet uitleggen waar dit voedinssupplement voor gebruikt kan worden. Voor verdere hulp:

  • Mail naar michael@natuurlijk.fit met je vraag m.b.t. Gezondheid
  • Je kunt de website www.natuurlijk.fit raadplegen voor Orthomoleculaire Kennis. Ook kun je daar een afspraak maken voor advies op maat.

Schrijf als eerste een recensie! !

30 andere producten in deze categorie

Menu

Vergelijk 0