Vitamine K2 180 mcg 60 capsules

Bij aanschaf van dit product krijg je in totaal 34 spaarpunten. Je winkelwagen bevat in totaal 34 spaarpunten met een totaal waarde van € 3,40.

879060

Nieuw product

60 vegetarische capsules

Vitamine K2 in de vorm van MenaQ-7® Crystals

 • de meest zuivere vorm van natuurlijke MK-7
 • zeer hoge biologische beschikbaarheid
 • vrij van soja en andere allergenen
 • voor het behoud van sterke botten
 • goed voor hart en bloedvaten
 • voor gezond kraakbeen

Meer details

€ 34,95

Levertijd: 2 tot 5 dagen

- +

Merk: Vitals

Toevoegen aan vergelijker

Beoordelingen en recensies van klanten

Nog niemand heeft een beoordeling gegeven
. Jammer he?
 
Omschrijving

Vitals Vitamine K2 180 mcg 60 capsules

in de vorm van MenaQ-7® Crystals

 • de meest zuivere vorm van natuurlijke MK-7
 • zeer hoge biologische beschikbaarheid
 • vrij van soja en andere allergenen
 • voor het behoud van sterke botten
 • goed voor hart en bloedvaten
 • voor gezond kraakbeen
Nieuw en uniek in Nederland! Vitals levert nu de nieuwste vorm van Vitamine K2: MenaQ7® Crystals. Ontwikkeld door dé vitamine K2 specialist NattoPharma. Dit is de enige natuurlijke vorm van vitamine K2 met een MK-7 gehalte van meer dan 95%. Daarnaast is dit nieuwe product soja-vrij, geschikt voor vegetariërs en heeft deze een betere prijs.
 
Menaquinon-7 (MK-7) is een krachtige, natuurlijke vorm van vitamine K2 geproduceerd door fermentatie. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat MK-7 de meest effectieve vorm van vitamine K is om de vitamine K-status in het lichaam te optimaliseren. MK-7 heeft een veel hogere biologische beschikbaarheid dan vitamine K1, maar ook dan andere vormen van K2 (zoals MK-4, MK-6 en MK-9). Natuurlijke vitamine K2 bevat vaak naast MK-7 ook wat MK-4, MK-6 en MK-9 (ook al staat dit niet op het etiket), maar deze andere vormen kunnen voor concurrentie zorgen en de biologische beschikbaarheid van het preparaat verminderen. Daarom is MenaQ7 Crystals ontwikkeld. Deze menaquinon-7 in kristalvorm is de enige natuurlijke vitamine K2 met een MK-7 gehalte van meer dan 95%.
 
Dit product wordt volgens HACCP en GMP-normen geproduceerd door NattoPharma, dé vitamine K2-specialist. NattoPharma werkt samen met de Universiteit van Maastricht en haar producten worden gebruikt in klinische onderzoeken. De werkzaamheid en veiligheid zijn inmiddels uitgebreid onderbouwd.
 
Andere voordelen van MenaQ7 Crystals zijn dat er geen soja wordt gebruikt in het productieproces waardoor het eindproduct vrij is van veel voorkomende allergenen. Vitals biedt de MenaQ7 Crystals aan in een vegetarische capsule waardoor dit product eveneens geschikt is voor vegetariërs en veganisten.
 
Over vitamine K2
Vitamine K2 is belangrijker voor onze gezondheid dan we voorheen dachten. De vitamine ondersteunt niet alleen de bloedstolling, een functie van vitamine K die al heel lang bekend is. Ook is vitamine K essentieel voor de activiteit van een speciaal weefseleiwit (matrix Gla proteïne) dat door het binden van calciumionen helpt bij het soepel en schoon houden van de slagaderwand, het gewrichtskraakbeen en andere zachte weefsels in het lichaam. Daarnaast is vitamine K onontbeerlijk voor de activiteit van osteocalcine, een boteiwit dat een belangrijke rol speelt bij de vorming en instandhouding van gezond en goed gemineraliseerd botweefsel. Deze nieuwe functies vervult vitamine K2 beter dan vitamine K1 (fylloquinon), de voornaamste bron van vitamine K in onze westerse voeding.
 
Zie het tabje 'uitgebreid' voor nog meer informatie.

 

Samenstelling per capsule: 
(dagdosering)
  % ADH
Vitamine K2 (MenaQ7® Crystals) 180 mcg 240%

MenaQ7® is een geregistreerd handelsmerk van NattoPharma.

 

 

Hulpstoffen: 
Microkristallijne cellulose (cellulosegel)hydroxypropylmethylcellulose,magnesiumstearaat

 

Gegarandeerd vrij van: 
Gluten, lactose, soja, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen. Dit product is geschikt voor vegetariërs en veganisten en vrij van GMO.

Let op: 
Indien u een coumarinederivaat gebruikt (dit is een specifiek type antistollingsmiddel zoals warfarine en acenocoumarol dat juist de mogelijkheid van de lever verstoort om vitamine K te verwerken), overleg dan eerst met een (orthomoleculair) arts alvorens een vitamine K2-supplement te gebruiken.

Gebruik: 
1 capsule per dag bij een (vetbevattende) maaltijd met ruim water innemen of zoals geadviseerd.
 
Specificaties
Inhoud (aantal) 60vc
 
Uitgebreid

Uitgebreide productinformatie

Inleiding 
De Deense onderzoeker Henrik Dam ontdekte in 1929 een vitamine(groep) die een belangrijke rol speelt bij de stolling van het bloed. Het eerste artikel over deze vitamine werd gepubliceerd in een Duits blad en daarin werd het ‘Koagulationsvitamin’ genoemd, wat later werd afgekort tot ‘vitamine K’. Voor zeer lange tijd werd gedacht dat deze vitamine uitsluitend betrokken was bij dit bloedstollingsproces. Inmiddels is er veel meer bekend over deze levensbelangrijke vitamine. Zo is vitamine K ook een cofactor voor de activatie van osteocalcine, een eiwit betrokken bij botopbouw. En daarnaast houdt het de slagaderwand vrij van calciumophopingen. Vitamine K houdt dus calciumuit de aderen en zorgt dat het in de botten terechtkomt. Deze functies zijn van cruciaal belang voor gezondheid op latere leeftijd; ze dragen bij aan sterke botten en schone, soepele bloedvaten (door calciumophopingen te voorkomen of te verminderen).
 
Zwakke botten kunnen moeilijk sterker gemaakt worden als ze eenmaal poreus zijn. Het meest optimaal is daarom om op jonge leeftijd al te zorgen voor gezonde botten op latere leeftijd, door (onder andere) voldoende vitamine K in te nemen. Vitamine K2 is hierbij het meest effectief (zie hoofdstuk 'Vitamine K2 superieur ten opzichte van vitamine K1'). Ouderen kunnen nog steeds profiteren van de gunstige effecten van vitamine K, maar hoe vroeger men begint, des te beter.
 
Molecuulstructuur MK-4 en MK-7Vormen en bronnen van vitamine K
Er zijn twee belangrijke vormen van vitamine K: K1 (fylloquinon) en K2 (menaquinon, afgekort tot MK).
 
Een belangrijke bron van vitamine K1 zijn groene bladgroenten zoals spinazie, broccoli en kool en in mindere mate plantaardige margarine en boter. Helaas is vitamine K1 uit groene bladgroente zeer sterk gebonden aan chlorofyl. Het lichaam kan slechts een beperkte hoeveelheid vrijmaken uit de plant en het is bekend dat de absorptie van vitamine K1 in het lichaam zeer beperkt is.
 
Vitamine K2 (menaquinon of kortweg MK) kan bestaan uit MK-4, MK-6, MK-7, MK-8 en MK-9 die zich van elkaar onderscheiden door de lengte van de zijketen. Vitamine K2 is in kleine hoeveelheden aanwezig in vlees en eieren (MK-4) en (gefermenteerde) zuivelproducten zoals kaas en yoghurt (MK-8 en MK-9) en wordt ook in beperkte mate door bacteriën in de dikke darm geproduceerd. Maar verreweg de rijkste voedingsbron van vitamine K2 (in de vorm van MK-7) is natto, een Japans gefermenteerd sojaproduct. In het westen is natto helaas niet populair vanwege de typische geur en smaak en wordt daardoor bijna niet geconsumeerd.
 
Vitamine K in westerse voeding bestaat voor 90% uit het slecht opneembare K1 en slechts voor 10% uit K2 dat uitstekend wordt opgenomen. Er zijn aanwijzingen dat de vitamine K-inname van veel volwassenen en kinderen onvoldoende is voor een optimale vitamine K-status.
 
Vitamine K2 superieur ten opzichte van vitamine K1
Zowel vitamine K1 als K2 bereiken de lever goed en worden gebruikt in het bloedstollingsproces. Vitamine K1 bereikt niet of nauwelijks andere weefsels. Van vitamine K2 in de vorm van MK-7 is aangetoond dat het wél makkelijk andere weefsels bereikt, zoals het bot- en vaatweefsel. Dit lukt MK-7 beter dan MK-4 of andere vormen van menaquinon. Deze unieke eigenschap is meteen de verklaring waarom juist MK-7 zo’n sterk positief effect kan realiseren op de botten en vaatwanden.
 
Deze conclusies zijn het resultaat van meer dan 30 jaar onderzoek naar vitamine K aan de universiteit van Maastricht. Het team van prof. Vermeer en dr. Schurgers wordt beschouwd als één van de voornaamste autoriteiten inzake vitamine K. Zij hebben o.a. de biologische beschikbaarheid en biologische activiteit van K1, MK-4 en MK-7 onderzocht. Elke keer bleek MK-7 het meest effectief. Het wordt beduidend beter opgenomen, blijft langer in het bloed en zorgt voor betere resultaten in vergelijkende studies.
Opname MK-7 vergeleken met MK-4 en K1
 
Nieuw en uniek in Nederland: Vitamine K2 MenaQ7® Crystals
De nieuwe vitamine K2 producten van Vitals bevatten uitsluitend MenaQ7 Crystals (met MK-7 in kristalvorm) van NattoPharma, dé vitamine K2-specialist. Deze superieure nieuwe vorm van MK-7 wordt gefabriceerd door middel van een gepatenteerd fermentatieproces. Natuurlijke vitamine K2 (uit supplementen) bevat vaak naast MK-7 ook wat MK-4, MK-6 en MK-9, ook al staat dit niet op het etiket. Deze andere vormen kunnen voor concurrentie zorgen en de biologische beschikbaarheid van het preparaat verminderen. Daarom is het van belang voor een product te kiezen dat zo zuiver mogelijk is en een zo hoog mogelijk percentage MK-7 bevat. Vitamine K2 met MenaQ7 Crystals is de enige natuurlijke vitamine K2 met een MK-7 gehalte van meer dan 95%.
 
De vitamine K2-producten van NattoPharma worden het meest gebruikt in klinische onderzoeken (o.a. door de universiteit van Maastricht) en hiervan zijn de werkzaamheid en veiligheid uitgebreid onderbouwd. Andere voordelen zijn dat er geen soja wordt gebruikt in het productieproces van de MenaQ7 Crystals waardoor het eindproduct vrij is van veel voorkomende allergenen. Deze MenaQ7 wordt door Vitals aangeboden in vegetarische capsules waardoor dit product eveneens geschikt is voor vegetariërs en veganisten.
 
Vitamine K2 voor de botten
Naarmate men ouder wordt neemt de botdichtheid af en hierdoor neemt het risico op botbreuken toe. We krimpen en ook de wervelkolom verandert van vorm. Daarom is het belangrijk bijtijds de botten te ondersteunen door gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging, aangevuld met de juiste supplementen. Bij vrouwen is suppletie voor een goede botdichtheid extra belangrijk. Ten eerste is de botmassa in het algemeen minder en ten tweede treedt er een versnelling op in het botverlies na de menopauze.
 
Botverlies in grafiek
 
De botten van ons skelet bestaan uit een harde buitenlaag met daarbinnen een sponsachtige weefselmatrix. Het gehele skelet wordt elke zeven jaar vervangen door middel van een proces dat hermodellering heet. Dit proces wordt gereguleerd door cellen die het skelet opbouwen (osteoblasten) en cellen die het skelet afbreken (osteoclasten). Osteoblasten produceren het vitamine K2-afhankelijke osteocalcine, een proteïne dat botmineralisatie stimuleert.
 
Poreuze bottenEen tekort aan vitamine K2 resulteert in een inactief osteocalcine, wat uiteindelijk leidt tot minder botopbouw, terwijl de osteoclasten het proces van botafbraak voortzetten.
Vitamine K2 heeft hier dus een dubbele functie. Het activeert enerzijds het osteocalcine, maar beschikt anderzijds ook over het vermogen om de activiteit van de osteoclasten te reguleren en waar nodig te verminderen.
 
Aderverkalking
Vitamine K2 voor hart en bloedvaten
Bij een goede vitamine K2-status wordt calcium in botweefsel afgezet en niet in andere weefsels zoals vaatwand, kraakbeen, hart-, long- en nierweefsel. Het lichaam gebruikt hiervoor een proteïne dat afhankelijk is van vitamine K2: matrix Gla proteïne (MGP). Door het binden van calciumionen is matrix Gla proteïne in staat om onder andere de slagaderwand schoon en soepel te houden. Dit is essentieel voor cardiovasculaire gezondheid.
 
‘The Rotterdam Study’ is een langlopende studie die in 1990 van start is gegaan waarbij inmiddels meer dan 10.000 mannen en vrouwen gevolgd worden die aan het begin 55 jaar of ouder waren en gezond. In een publicatie uit 2004 over een van de deelonderzoeken van deze studie werd aangetoond dat de consumptie van voeding die rijk was aan natuurlijk vitamine K2 (minimaal 32 mcg/dag) een beschermende invloed had op de gezondheid van hart en bloedvaten en zorgde voor significant minder calcium in de bloedvaten. In deze studie werden geen voordelen van vitamine K1 op dit gebied aangetoond.
 
Vitamine K voor kinderen
Als kinderen op jonge leeftijd voldoende vitamine K2 binnenkrijgen, hebben ze hier hun leven lang voordeel bij, voor wat betreft de sterkte van hun botten. Botten groeien en ontwikkelen zich het meest tijdens de kindertijd en adolescentie. De piek in botdichtheid wordt bereikt tussen de 25 en 30 jaar. Hoe hoger de piek, hoe langer ze kunnen genieten van sterke botten. Recent onderzoek heeft aangetoond dat de meerderheid van kinderen een suboptimale vitamine K-status heeft. Een oorzaak hiervan zou kunnen zijn dat de gemiddelde inname van vitamine K middels onze voeding significant is verlaagd gedurende de afgelopen 50 jaar. De consumptie van meer bewerkte voeding en minder groente en voeding die van nature rijk is aan vitamine K hebben hiertoe geleid.
 
Vitamine K voor baby’s
De Gezondheidsraad adviseert op dit moment dat baby’s de eerste drie maanden van borstvoeding standaard 150 mcg vitamine K per dag toegediend krijgen, ter voorkoming van bloedingen als gevolg van een vitamine K-tekort. Daarnaast bevat kunstvoeding voor zuigelingen ook verplicht 50 mcg vitamine K in lijn met de richtlijnen voor zuigelingenvoeding. Er is momenteel nog niet voldoende bekend over de werking van vitamine K2 bij baby’s en daarom wordt dit nog niet geadviseerd als alternatief voor de standaard vitamine K1-druppels. De functie in het bloedstollingsproces (wat de primaire aanleiding is om vitamine K zo vroeg al toe te dienen) wordt prima vervuld door vitamine K1, dus er is op dit moment ook geen reden om in plaats daarvan voor K2 te kiezen.
 
Aanbevolen optimale dosering
In een dosis-respons studie aan de universiteit van Maastricht is onlangs (januari 2012) vastgesteld dat aanvullende suppletie met MK-7 (0, 10, 20, 45, 90, 180 of 360 mcg/dag gedurende 12 weken) bij volwassenen leidt tot significante verhoging van de MK-7 plasmaconcentratie, vergeleken met placebo, bij een inname vanaf 90 mcg/dag en optimaal is bij een inname van 180 mcg. MK-7 suppletie vanaf 90 mcg/dag zorgde ook voor significante verbetering van de carboxylering van osteocalcine en MGP, terwijl lagere doseringen (10-45 mcg/dag) in deze studie geen significant effect hierop hadden. Ook hier lijkt de optimale dosering te liggen rond 180 mcg/dag. Hogere doseringen (360 mcg/dag) lijken geen groter effect te hebben.
 
Grafiek van optimale MK-7 dosis
 
Eerdere grote epidemiologische studies met een looptijd van meerdere jaren lieten reeds een gunstig effect zien van lagere innames (gemiddeld 30-40 mcg per dag) van vitamine K2 uit voeding. Dit zou dan ook een mooie ondersteunende dosering zijn voor in een multivitamine.
 
Recent wetenschappelijk onderzoek
In december 2007 is Marieke van Summeren aan de universiteit van Utrecht gepromoveerd met het proefschrift ‘Vitamin K requirement in children... beyond coagulation’. Hierin staat dat kinderen sterkere botten kunnen krijgen door inname van MK-7. In juli 2008 werd een studie bekend gemaakt waarin 564 postmenopauzale vrouwen onderzocht werden op verkalking van de slagaders. Deze studie bevestigt de eerder gevonden resultaten van de Rotterdam studie. Een hogere inname van vitamine K2 leidde tot 20% schonere bloedvaten. In november 2008 heeft de European Food Safety Authority een positieve opinie geschreven over de veiligheid van MK-7. Dit is een uitstekende uitgangspositie voor de beschikbaarheid van dit product binnen de EU in de toekomst.
 
Een net afgeronde en gepubliceerde (september 2013) placebo-gecontroleerde interventiestudie met een looptijd van 3 jaar onderzocht het effect van suppletie met 180 mcg MK-7 bij 244 gezonde postmenopauzale vrouwen. MK-7 suppletie zorgde voor duidelijk betere bescherming van de meest kwetsbare botstructuren, namelijk de wervels en de heupbotten. Daarnaast droeg suppletie met MK-7 bij aan het soepel houden van de slagaders.
 
Voor de meest optimale ondersteuning van de gezondheid van botten en vaatstelsel op latere leeftijd is het van belang vanaf jonge leeftijd al te beginnen met een adequate dagelijkse inname van vitamine K2.
 
Veiligheid
Natto dat van nature rijk is aan MK-7 wordt al duizenden jaren in hoge mate veilig gebruikt in Japan. Tevens bleken alle gebruikte doseringen in studies veilig te zijn en geen nadelige gevolgen te hebben. Ook zeer hoge doseringen MK-7 geven geen aanleiding tot een verhoogde vorming van trombine (een stof die een rol speelt bij de bloedstolling) en leiden dus niet tot hypercoagulatie. De stollingseiwitten in de lever worden geactiveerd door MK-7 en als ze eenmaal maximaal zijn geactiveerd, werkt het bloedstollingssysteem optimaal en een overactivatie hiervan door MK-7 is dus niet mogelijk.
 
Referenties
 1. Theuwissen E et al. Low-dose menaquinone- 7 supplementation improved extrahepatic vitamin K status, but had no effect on thrombin generation in healthy subjects. Br J Nutr. 2012 Jan 31:1-6.
 2. Gast GC et al. A high menaquinone intake reduces the incidence of coronary heart disease. Nutr Metab Cardiovasc Dis. 2009;19(7):504-10.
 3. Knapen, Theuwissen, Vermeer et al. Three-year low-dose menaquinone-7 supplementation helps decrease bone loss in healthy postmenopausal women. 2013 Sep;24(9):2499-507
 4. Beulens JWJ, van der Schouw YT, et al. High dietary menaquinon intake is associated with reduced coronary calcification. Atherosclerosis published online ahead of print 26 August 2008.
 5. Katharina Nimptsch, Sabine Rohrmann, Jakob Linseisen. Dietary intake of vitamin K and risk of prostate cancer in the Heidelberg cohort of the European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition (EPICHeidelberg). American Journal of Clinical Nutrition, 2008;87(4):985-992.
 6. van Summeren, MJH. Vitamin K requirement in children... beyond coagulation. Doctoral thesis Utrecht University 2007.
 7. Kaneki M, Hosoi T, Ouchi Y et al. Pleiotropic actions of vitamin K: protector of bone health and beyond? Nutrition. 2006;22(7- 8):845-52.
 8. Vermeer C, Shearer MJ, Zittermann A et al. Beyond deficiency: potential benefits of increased intakes of vitamin K for bone and vascular health. Eur J Nutr. 2004;43(6):325- 35.
 9. Cranenburg EC, Schurgers LJ, Vermeer C. Vitamin K: the coagulation vitamin that became omnipotent. Thromb Haemost. 2007;98(1):120-5.
 10. Hasanbasic I, Rajotte I, Blostein M. The role of gamma-carboxylation in the antiapoptotic function of gas6. J Thromb Haemost. 2005;3(12): 2790-7.
 11. Otsuka M, Kato N, Ichimura T et al. Vitamin K2 binds 17beta-hydroxysteroid dehydrogenase 4 and modulates estrogen metabolism. Life Sci 2005;76:2473-82.
 12. Nagasawa Y, Fujii M, Kajimoto Y et al. Vitamin K2 and serum cholesterol in patients on continuous ambulatory peritoneal dialysis. Lancet 1998;351:724.
 13. Schurgers LJ, Vermeer C. Determination of fylloquinon and menaquinons in food: effect of food matrix on circulating vitamin K concentrations. Haemostasis 2000;30:298- 307.
 14. van Summeren M, Braam L, Noirt F et al. Pronounced elevation of undercarboxylated osteocalcin in healthy children. Pediatr Res. 2007;61(3):366-70.
 15. Booth SL, Broe KE, McLean RR et al. Low vitamin K status is associated with low bone mineral density and quantitative ultrasound in men. J Bone Miner Res 2002;17(Suppl 1):S200.
 16. Booth SL, Tucker KL, Chen H et al. Dietary vitamin K intakes are associated with hip fracture but not with bone mineral density in elderly men and women. Am J Clin Nutr 2000;71:1201-1208.
 17. Booth SL, Broe KE, Gagnon DR et al. Vitamin K intakes and bone mineral density in women and men. Am J Clin Nutr 2003;77:512-516.
 18. Feskanich D,Weber P,Willett WC et al. Vitamin K intake and hip fractures in women: a prospective study. Am J Clin Nutr 1999;69:74-79.
 19. Vergnaud P, Garnero P, Meunier PJ et al. Undercarboxylated osteocalcin measured with a specific immunoassay predicts hip fracture in elderly women: the EPIDOS Study. J Clin Endocrinol Metab 1997;82:719 –24.
 20. Shea MK, Booth SL. Role of vitamin K in the regulation of calcification. International Congress Series 2007;1297:165–178.
 21. Katsuyama H, Ideguchi S, Fukunaga M et al. Promotion of bone formation by fermented soybean (Natto) intake in premenopausal women. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2004;50(2):114-20.
 22. Kaneki M, Hodges SJ, Hosoi T et al. Japanese fermented soybean food as the major determinant of the large geographic difference in circulating levels of vitamin K2: possible implications for hip fracture risk. Nutrition. 2001;17(4):315-21.
 23. Braam LA, Knapen MH, Geusens P et al. Vitamin K1 supplementation retards bone loss in postmenopausal women between 50 and 60 years of age. Calcif Tissue Int. 2003;73:21-26.
 24. Knapen MH, Schurgers LJ, Vermeer C. Vitamin K2 supplementation improves hip bone geometry and bone strength indices in postmenopausal women. Osteoporos Int. 2007;18(7):963-72.
 25. Shiraki M, Shiraki Y, Aoki C et al. Vitamin K2 (menatetrenone) effectively prevents fractures and sustains lumbar bone mineral density in osteoporosis. J Bone Miner Res 2000;15:515-21.
 26. Schurgers LJ, Teunissen KJ, Hamulyak K et al. Vitamin K-containing dietary supplements: comparison of synthetic vitamin K1 and natto-derived menaquinon-7. Blood. 2007;109(8):3279-83.
 27. T. Neogi, et al. Low vitamin K status is associated associated with osteoarthritis in the hand and knee. Arthritis Rheum. 2006;54:1255-1261.
 28. Schurgers LJ, Spronk HM, Soute BA et al. Regression of warfarin-induced medial elastocalcinosis by high intake of vitamin K in rats. Blood. 2007;109(7):2823-31.
 29. Braam LA, Hoeks AP, Brouns F et al. Beneficial effects of vitamins D and K on the elastic properties of the vessel wall in postmenopausal women: a follow up study. Thromb Haemost. 2004;91(2):373-80.
 30. Schurgers LJ, Teunissen KJ, Knapen MH et al. Novel conformation-specific antibodies against matrix gamma carboxyglutamic acid (Gla) protein. Undercarboxylated matrix gla protein as marker for vascular calcification. Arterioscler Thromb Vasc Biol 2005;25:1629-33.
 31. Geleijnse JM, Vermeer C, Grobbee DE et al. Dietary intake of menaquinon is associated with a reduced risk of coronary heart disease: the Rotterdam Study. J Nutr. 2004;134(11):3100-5.
 32. Tsugawa N, Shiraki M, Suhara Y et al. Vitamin K status of healthy Japanese women: age-related vitamin K requirement for gamma-carboxylation of osteocalcin. Am J Clin Nutr. 2006;83(2):380-6.
 33. Braam LA, Knapen MH, Geusens P et al. Factors affecting bone loss in female endurance athletes: a two-year follow-up study. Am J Sports Med. 2003;31:889-895.
 34. Iketani T, Kiriike N, Murray et al. Effect of menatetrenone (vitamin K2) treatment on bone loss in patients with anorexia nervosa. Psychiatry Res. 2003;117(3):259-69.
 35. Horiuchi T, Kazama H, Araki A et al. Impaired gamma carboxylation of osteocalcin in elderly women with type II diabetes mellitus: relationship between increase in undercarboxylated osteocalcin levels and low bone mineral density. J Bone Miner Metab. 2004;22(3):236-40.
 36. Jie K-SG, Bots ML, Vermeer C et al. Vitamin K intake and osteocalcin levels in women with and without aortic atherosclerosis: a population-based study. Atherosclerosis 1995;116:117-123.
 
Werking van dit product

Helaas mag er op internet geen informatie gegeven worden over de mogelijk gunstige werking op het lichaam.

Bizar maar waar. Zelfs Google werkt hieraan mee, en gaat zelfs nog verder. Volgens Google mogen zelfs EFSA goedgekeurde claims niet meer getoond worden. 
Inderdaad, faalt Google in haar missie "Alle informatie toegankelijk maken"

Meer weten over de werking van dit product?

Helaas mag ik in verband met de Europese wetgeving consumenten niet uitleggen waar dit voedinssupplement voor gebruikt kan worden. Voor verdere hulp:

 • Mail naar michael@natuurlijk.fit met je vraag m.b.t. Gezondheid
 • Je kunt de website www.natuurlijk.fit raadplegen voor Orthomoleculaire Kennis. Ook kun je daar een afspraak maken voor advies op maat.

Schrijf als eerste een recensie! !

16 andere producten in deze categorie

Menu

Vergelijk 0