Natuurlijke Pittige Pompoen Herfstsoep met Acaciavezels (OriginalFiber)
Blijf deze herfstige dagen lekker warm en alert met de verwarmende en gezonde soep op basis van natuurlijke (biologische) ingrediënten.
Natuurlijke Pittige Pompoen Herfstsoep met Acaciavezels (OriginalFiber)
Ingrediënten:
1 middelgrote pompoen, geschild en in blokjes gesneden
2 wortels, geschild en in stukjes gesneden
1 ui, fijngehakt
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt (pas de hoeveelheid aan naar jouw pittigheidvoorkeur)
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel kurkuma
4 kopjes groentebouillon
1 blikje (400 ml) kokosmelk
2 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
4 gram Acaciavezels (OriginalFiber) per persoon
Instructies:
Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak tot hij zacht en lichtbruin is.
Voeg de fijngehakte knoflook en rode peper toe en bak nog een minuut, tot de aroma's vrijkomen.
Voeg de gesneden wortels, komijn, paprikapoeder en kurkuma toe. Roer goed om de groenten te bedekken met de kruiden.
Voeg de in blokjes gesneden pompoen toe en giet de groentebouillon erover. Breng aan de kook en laat sudderen tot de pompoen en wortels zacht zijn, meestal ongeveer 20-25 minuten.
Gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Je kunt ook een blender gebruiken, maar zorg ervoor dat de soep voldoende is afgekoeld voordat je deze blendt.
Giet de gepureerde soep terug in de pan en voeg de kokosmelk toe. Roer goed en breng de soep opnieuw net aan de kook. Zodra het kookt, vuur laag. Laat het nog een paar minuten sudderen op laag vuur en voeg 4 gram Acaciavezels (OriginalFiber) per persoon toe, roer goed door. Roer de vezels voorzichtig door de soep voor een extra gezonde boost aan vezels.
Breng de soep op smaak met zout en peper. Proef en pas de kruiden aan naar jouw smaak.
Serveer de pittige pompoensoep in kommen.
Geniet van deze heerlijke, pittige pompoen herfstsoep met de voordelen van Acaciavezels voor een gezonde spijsvertering en een warme, vullende maaltijd tijdens de herfstmaanden.
1 comment
Wat een geweldig idee de combinatie met de vezels!
Leave a comment
Please note, comments need to be approved before they are published.